L’escola Paidos posa en marxa el programa pioner “Educació Empresarial a l’Escola” de la Fund. PIMEC

L’escola Paidos posa en marxa el programa pioner “Educació Empresarial a l’Escola” de la Fund. PIMEC

Dilluns, 11/05/2015, 00:05h

 

  • L’objectiu és apropar empresa i escola, sensibilitzant els joves en els valors del treball
  • Els alumnes de 3r d’ESO han rebut els valors propis de l’empresariat i la cultura emprenedora amb la intervenció de dos empresaris de la comarca del Bages i posterior visita a les seves empreses

 

La Fundació PIMEC impulsa “Educació Empresarial a l’Escola (E3)”, un programa que pretén apropar l’empresa i l’escola sensibilitzant les persones joves en els valors del treball i l’emprenedoria i promovent la participació de les empreses en el seu entorn més immediat. 

L’escola Paidos, de Sant Fruitós de Bages, a través de l’AMPA, ha estat pionera en posar en marxa aquest programa gràcies al suport de la Fundació PIMEC i PIMEC Catalunya Central. Dos empresaris de la comarca del Bages, Venanci Pellicer de Gear Solutions (antiga Pujol Muntalà) i Esteve Pintó del Grup Aquacenter (Catalana de Perforacions), han exposat als joves de 3r d’ESO què significa ser empresari amb la voluntat de sensibilitzar-los perquè tinguin referents sòlids al llarg de la seva carrera professional que els ajudin a entendre i compartir les noves cultures que caracteritzen el mercat laboral i aprofundir en efectes més propis de l’emprenedoria a través de testimonis. En aquest sentit, han reflexionat sobre els valors del treball, la presa de decisions empresarials o les actituds i comportaments que un professional té en el seu entorn de treball. 

Després d'una primera sessió a l’Escola, els estudiants han visitat les dues empreses realitzant un recorregut per les instal·lacions, posant en pràctica i visualitzant els punts treballats a les aules.

Jordi Costa, cap d'estudis de l’Escola Paidos, parla de la importància d'apropar les escoles a les empreses perquè els alumnes tinguin un coneixement més proper de com funciona el món econòmic i empresarial, sobretot ressaltant l’importància que te avui el coneixement de la tecnologia i llengües estrangeres per desenvolupar una activitat laboral. 

Esteve Pintó, fundador i director executiu del Grup Aquacenter i president de PIMEC Catalunya Central, ha explicat durant el recorregut per la seva empresa els projectes que porten a terme per el desenvolupament humà, com l’aigua i l’energia. 

Venanci Pellicer, CEO de Gear Solutions, s’ha centrat en la importància i el que transmeten les empreses cap els seus grups d’interès (treballadors, clients, proveïdors) i com aquests repercuteixen directament en la societat i principalment al territori on es desenvolupa l'activitat. 

Aquesta acció de la Fundació PIMEC està englobada dins del programa de voluntariat empresarial en l’educació que tracta de desenvolupar iniciatives que promoguin la participació de les empreses en el seu entorn més immediat que ajudaran a millorar la imatge empresarial i a transmetre els valors de l’emprenedoria entre la gent jove.