FUNDACIÓ PRIVADA TR@MS ÉS UNA ENTITAT SENSE ÀNIM DE LUCRE, DECLARADA D'UTILITAT DOCENT QUE PROPOSA UN PROJECTE COL·LABORATIU QUE AGRUPA ESCOLES SENSIBILITZADES A CONVERTIR LA INNOVACIÓ COM A ELEMENT IDENTITARI DE CENTRE
OFERIM SERVEIS D'ACOMPANYAMENT EN INNOVACIÓ ALS CENTRES
La Fundació Tr@ms és una entitat sense ànim de lucre, declarada d'utilitat docent que proposa un projecte col·laboratiu que agrupa escoles sensibilitzades a convertir la innovació com a element identitari de centre.
S'han aconseguit nivells d'excel·lència en la implementació de procediments innovadors a les aules gràcies a la suma d'esforços entre escoles.
La Fundació col·labora amb institucions educatives, universitats i empreses del sector tecnològic per tal d'aconseguir l'extensió global de la innovació.
Actualment la nostra comunitat educativa agrupa més de 2.000 docents i 20.000 alumnes. Les escoles es situen arreu de Catalunya.
DEPARTAMENTS COL·LABORATIUS
Els Departaments Col·laboratius neixen amb l'objectiu de crear xarxes dinàmiques entre el professorat de les escoles associades a la Fundació Tr@ms. Es promou l'intercanvi, la renovació pedagògica i l'ús de les tecnologies. Aquest treball es realitza durant l'any mitjançant dues reunions presencials, a inici i final de curs on s'estableixen i es valoren els objectius proposats. Periòdicament, es duu a terme un seguiment en xarxa utilitzant entorns web per tal de realitzar les activitats d'intercanvi proposades.
L'objectiu principal consisteix en col·laborar mitjançant experiències pràctiques a l'àmbit científic.
Tanmateix, es comparteixen recursos del professorat i alumnes, així com aspectes metodològics.
L'objectiu fonamental consisteix en compartir coneixement musical innovador: recursos, experiències, pràctiques... entre tots els professors de l'àrea de música dels centres.
Així mateix es posen en comú estratègies per tal de potenciar la innovació a les aules.
L'objectiu primordial consisteix a compartir recursos, experiències i material per tots els mestres d'anglès d'Educació Infantil dels centres.
Es porten a terme processos que pretenen la inclusió de les TAC a l'àrea de la llengua anglesa.
La xarxa docent de robòtica i programació treballa en la innovació tecnològica i metodològica d'aquesta àrea d'aprenentatge. Els professor i professores comparteixen recursos, materials, activitats i projectes.
Fundació Tr@ms organitza la participació conjunta entre alumnes de les diferents escoles en projectes innovadors a diferents àrees i nivells.
Alguns exemples:
Innovar és un procés de transformació que cerca la millora en els processos i resultats tot avançant-se a les necessitats de futur. No es tracta d'un canvi unidireccional sinó que comporta diferents nivells que en el educació serien: el curricular, el metodològic, el de recursos, el d'organització i el relacional.
Un dels nivells d'Innovació que potencia la Fundació és el relacional amb el qual es fomenta la dinamització dels equips humans, les comunitats professionals, el treball en xarxa i la creació d'un entorn educatiu favorable a la transformació i a la millora dels processos i resultats educatius. Aquest nivell d'Innovació comporta, també, el contacte directe amb altres nivells com el metodològic, el de recursos i el curricular.
Per això, compartim experiències i coneixements entre docents i alumnes per tal de millorar els processos d'aprenentatge i de resultats, a més, potenciem la recerca dels alumnes com una competència clau per al seu desenvolupament. En són un clar exemple: els projectes intercentres; els departaments col·laboratius; la Mostra de Robòtica, de Recerca científica, de treballs de Recerca de batxillerat; les formacions, la internacionalització, etc…
DES DE LA FUNDACIÓ TR@MS APOSTEM PER OBRIR LES NOSTRES PORTES A L'EXTERIOR PER TAL DE FER CONÈIXER LES ACTIVITATS DE LA NOSTRA XARXA D'ESCOLES ENFORA I, AL MATEIX TEMPS, FER ARRIBAR TOT EL CONEIXEMENT, INICIATIVES, PROJECTES I EXEMPLES D'INNOVACIÓ D'ARREU DEL MÓN.
Un dels objectius principals és la creació d'una xarxa internacional de grups d'escoles i entitats educatives per tal d'aconseguir implementar nivells d'excel·lència i qualitat en la nostra pràctica diària.
Ens basem en la nostra experiència per dur a terme aquest intercanvi a nivell internacional, generant activitats diverses que ens enriqueixin i ens ajudin en el procés de transformació educativa.
Creiem en la força de l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques per tal d'innovar. Volem fer extensiva aquesta pràctica en aquesta xarxa internacional.
Creem cursos per al professorat en el procés de formació continuada realitzant cursos i tallers inspiradors amb experts internacionals.
LA FUNDACIÓ OFEREIX ASSESSORAMENT I SERVEIS A TOTES LES ESCOLES QUE AIXÍ HO DESITGIN. FEM ANÀLISI DE LA MADURESA TECNOLÒGICA DEL CENTRE I ASSESSOREM SOBRE QUINES TRANSFORMACIONS PODEN FER.
La Fundació pretén transmetre el seu coneixement sobre innovació i tecnologia a les aules i a la seva comunitat educativa. També oferim un catàleg de formacions que resulta bàsic i molt interessant per cobrir necessitats formatives actuals, ja que contínuament estudiem noves metodologies, relacionades amb la innovació com a element d'identitat. Són cursos impartits per docents en actiu, que mostres i comparteixen models de bones pràctiques. També dissenyem cursos que s'adaptin perfectament a les necessitats dels centres i que van acompanyats d'un assessorament als centres, equips directius i claustres.
El SEGELL SMART és una acreditació d'innovació i excel·lència educativa pels centres escolars creat per Fundació Tr@ms, Integral, certificat per la UOC i amb una línia de finançament per Caixa d'Enginyers.
L'objectiu del SEGELL SMART, consisteix en establir un marc comú per desplegar en els centres educatius un alt nivell de qualitat educativa i innovació, amb una òptica global d'actuació i tot des d'un acompanyament expert en cadascuna de les seves fases.
SI US VOLEU POSAR EN CONTACTE AMB NOSALTRES, PODEU OMPLIR EL SEGÜENT FORMULARI: